pagani huayra

Ако има нещо по-готино от Pagani Huayra то това ще е Pagani Huayra Roadster , т.е. казваме „чао“ на покрива

Само след месец в Женева ще бъдем свидетели на новата кабрио версия на италианския суперкар, a освен, че ще го видим с напълно прозрачен твърд таван, промени се очакват и на доста други места по колата. Вдъхновен от първоначалния проект за Roadster модел от 2010 г. (Zonda Cinque), Huayra кабрио ще разполага с Gullwing врати закачени на една панта и въздухозаборници при подглавниците.

Дизайнерите от Pagani са поработили върху по-широки калници, обновени рол барове, подобрена аеродинамика и освежен салон, за да може новият Roadster да се откроява от 5 годишното купе.
Благодарение на своята въглеродно-титаниева конструкция, новата Huayra е с 52% по-твърда и тежи само 1280 кг. Това „отслабване“  се дължи на новата технология при композитните материали, използвани в колата.
pagani-huayra-roadster
Под задния капак нещата също са се развили в положителна посока. V12 AMG двигателят на Mercedes вади 764 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, преминаващи през 7-степенна автоматизирана ръчна скоростна кутия и електронен диференциал. Възлите са с 40% по-леки от стандартните двойносъединителни кутии.

Ако желаете да си закупите едно такова италианско бижу ще се наложи да ви съобщим, че всичките 100 бройки са вече продадени на цена от 2,28 млн евро.