Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отдавна намеква за пикап и сякаш моделът ще бъде представен през лятото. Някои, обаче не издържаха и взеха нещата в свои ръце.

Става въпрос за един YouTuber, който реши да превърне своя Tesla Model 3 в по-удобна и пригодна за товарене машина.

Въпросният човек, захванал се с амбициозния проект е дама!! Точно така, това е Симоне Гирц, която казва, че планира този проект от повече от година, Тя се спира на Model 3, защото има стоманено шаси, което го прави по-лесен за работа.

В резултат на това, Гирц купува нов стандартен модел Model 3 и привиква няколко приятели, които да й помогнат с проекта. Екипът започва с премахване на интериора и задните прозорци. След това, те отбелязват линиите за рязане и започват да премахват задната част на покрива и да освобождават място за товарния отсек.

След това екипът подсилва шасито, преди да монтира „леглото“, идващо от разглобен Ford F-150. В последствие е намерен и пригоден външен ролбар, който допълнително подсилва шасито.

Във видеото ще видим и готовата Truckla, която изглежда изненадващо добре на пръв поглед. Но по-внимателна проверка разкрива, че е далеч от идеална, тъй като има несъответствия и пролуки около прозорците и задните врати. Гирц казва, че пикапът още не е готов, тъй като все още трябва да се постави под и по-високо окачване.