Има причина да не сравняваме BMW M2 Competition с 405 к.с. и Honda Civic Type R с 306 к.с.

Това е така, защото това са две много различни коли, макар че и двете са бързи и забавни за шофиране. Въпреки това, хората от канала Throttle House в YouTube решиха, че светът се нуждае от видео със сравнение на тези коли. Защо? Защото Civic Type R е по-бърз около Nürburgring Nordschleife, затова.

Honda-та е най-бързият автомобил с предно задвижване на „Зеления Адl“ с време от 7 минути и 43,8 секунди. BMW M2 Competition от своя страна се нуждае от 7 минути и 52,36 секунди. Да, японският хот хеч има предимство пред по-скъпото BMW M с повече от 8 секунди.

Рецензентите взеха и двата автомобила на тестовата си писта в Канада и искаха сами да видят дали Honda-та е по-бързата кола. Както M2, така и Civic-а въртяха обиколки за време и се изправиха на драг.

Няма да ви развалим кефа от видеото, но ще ви кажем, че е много забавно, защото е непредсказуемо. Нека просто да кажем, че времето за обиколка е наистина близко. Какъвто и да е начинът, по който го гледате, това може да означава само едно: Honda Civic Type R е феноменално техническо постижение, което се противопоставя на законите на физиката и цената.