Последното Pagani Huayra Coupe ще бъде вдъхновено от Хамилтън

Huayra

Подробни снимки бяха публикувани на последното Pagani Huayra Coupe, което ще се произведе.

Тази Huayra е свързана с главния изпълнителен директор на Prestige Imports, Брет Дейвид, който също управлява Pagani Miami. Наречена „II Ultimo“, поръчаната Huayra, носи сребърни, зелени и жълти цветове, вдъхновени от болида на Луис Хамилтън във Формула 1. Екстериорът на италианската хиперкола ще включва някои отличителни части, включително фиксирано задно крило и въздухозаборник на тавана.

Както всички произведени Huayra, интериорът на тази ще бъде произведение на изкуството. Тези изображения разкриват, че зелената и жълта цветова схема ще продължат и вътре, където виждаме и доста части от алуминий и въглеродни влакна. Бели кожени седалки допълват прекрасната кабина.

Подобно на останалите 99 купета от Huayra (с изключение на BC), II Ultimo ще използва 6.0-литров V12 двигател с две турбини от Mercedes-AMG, осигуряващ приблизително 720 к.с. и въртящ момент от 1000 Nm.

Това обаче не е краят на историята на Pagani Huayra. Италианската марка вече е започнала производството на Huayra Roadster и тя също е ограничена до 100 броя. В бъдеще можем да видим и роудстър на Huayra BC. Също така, през 2025 г. изцяло електрическо Pagani може да се появи на пазара.