Последният VW Beetle слезе от поточната линия

Beetle

Volkswagen Beetle приключи своята история. Последният модел слезе от поточната линия в Мексико.

Последният автомобил бележи края на една ера, тъй като Beetle изигра основна роля в превръщането на Volkswagen в това, което е днес. Моделът от трето поколение не беше много популярен, но въпреки това Volkswagen не се отказа. Това спомогна глобалните продажби на модела да достигнат общо 21,5 милиона броя.

Оригиналният Beetle е отговорен за голяма част от тези продажби, но моделът от второ поколение – наречен New Beetle беше хит след показването си през 1998 г. Популярността му помогна на компанията да продаде повече от 1,2 милиона единици между 1998 и 2010 г. Третият и последен бръмбар беше представен през 2011 г. и оттогава са построени над 500 000 единици.

В изявление, главният изпълнителният директор на Volkswagen Group of America Скот Киъф каза: „Невъзможно е да си представим къде щеше да е Volkswagen без Beetle.“ Той добави, че „Времето му дойде, но ролята, която изигра в развитието на нашата марка, ще бъде завинаги оценена.“

Последният бръмбар е построен в цвят Denim Blue и ще бъде показан в музея на Volkswagen в Пуебла, Мексико. Компанията също така построи два броя в кралско червено, които са предназначени за Америка. Те ще се присъединят към колекцията исторически превозни средства на Volkswagen и ще се отличават с персонализирани табла, ватирани седалки и специални ключове.

Докато производството на Beetle приключи, заводът в Пуебла ще продължи да работи, тъй като се ползва за изграждане на нов кросоувър за Северна Америка. Моделът ще застане под Tiguan и може да се казва Tarek.