Варненският автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ” – Варна (Flat-Out Motorsports club) бележи пореден успех в предпоследната надпревара от Шампионата по затворен маршрут и писта в Бургас.

Варненските пилоти отново се представиха отлично, като записаха участие и победи във всички серии на проведеното през изминалия уикенд състезание. Шест автомобила от клуба се бориха за челните места в различните класове.

В серията с най-многобройни участници – „Спорт”, в клас RC4, Петър Обретенов отново се пребори за второто място, въпреки несправедливо наказание от страна на спортните комисари, което бе основание за изместването му в стартовата решетка с пет позиции назад, които пилотът навакса и по този начин затвърди втората си позиция в годишното класиране.

Иван Ангелов от АСК „ФЛАТ-АУТ” представи и най-новото попълнение в автопарка на клуба – Peugeot 206. С него той взе участие в серия „Туринг”, клас RC3 и спечели второто място. В същата серия, но в клас „HC3”, традиционният представител на клуба – Боян Стоянов /Renault Megane/ се класира на втора позиция. Последният бе награден и с третото място в генералното класиране за серия „Туринг”.

Много обрати в серия „Макси” спомогнаха на отбора да превземе почетната стълбичка в клас HC2 и в генералното класиране. Николай Георгиев зае първата позиция в класа и второ място в общото класиране за серията, след отпадането на основния претендент Пламен Камбуров /Mitsubishi Lancer Evo/. Ясен Обретенов /BMW E30/ се нареди веднага след него, както в класа – второ място, така и в серия „Макси” – трето място. Успешно, завърши и Стефан Либертинов /Fiat Uno/, който се класира трети в клас HC2.

При отборите АСК „ФЛАТ-АУТ” – Варна (Flat-Out Motorsports club) спечели второто място, благодарение на отличното представяне на всички пилоти. С този резултат клубът се придвижи и до втората позиция във временното годишно класиране.

Финалът на Шампионата по затворен маршрут и писта, който ще се проведе на трасето край Серес, на 18 ноември 2017г., ще изиграе ключова роля за определянето на крайните позиции в годишното класиране за състезателите на АСК „ФЛАТ-АУТ”.