Ако живеете в Мичиган и обичате да се закачате с бавните патрулки на полицайте, по-добре събирайте парички за ново тубо или други модификации, защото органите на реда скоро ще станат дооста конкурентни в драг рейсинга с новия Explorer в автопарка си.

Ford наскоро се похвалиха с програмата си за „Патрулни автомобили 2020“, но докато те си спестяват потробности около техническата част на колите, полицията в Мичиган бе достатъчно равнодушна към това да сподели някои други факти.

От публикуваните данни стана ясно, че моделът ще полва 3 двигателя – 3.3 литров V6, същият 3.3 литров, но хибридизиран и по-пикантният 3.0 литров EcoBoost V6.

полицейски

Въпреки че все още няма информация за мощността и въртящия момент на агрегатите, докладът на полицията ни дава други интересни статистики – тези за ускорението.

Моделите Explorer оборудвани с 3.3 литровия мотор ще се изстрелват до 100 км/ч за 7.84 сек. преди да вдигнат максималните си 220 км/ч. А същите с електрическа подкрепа ще го правят за 7.27 сек.

Истинската звезда на компанията е екземплярът оборудван с 3.0 литров EcoBoost. Надеждите са той да ‘скача’ до 100 за 5.77 секунди, а стрелката на скоростомера да приключва до 241 км/ч.