Показваме Renault Le Mans Concept, защото…. така

Renault Le Mans

Льо Ман все повече се отдалечава от LMP1 прототипите и се доближава до автомобили, базирани на хиперкари. Финландският дизайнер Esa Mustonen обаче реши да си представи каква форма може да има радикален прототип на състезателен автомобил от Renault, ако някой ден французите просто откачат.

Mustonen получи вдъхновение от криволичещите форми на състезателите в Льо Ман от 60-те години на миналия век и вплете острите линии от най-добрите състезателни автомобили за издръжливост през 90-те години. Резултатът е изцяло електрическо животно, използващо суперкондензатори, което изглежда толкова добре, че да бъде увековечено в музей.

Доминиращата част отпред са гигантски въздухозаборници, които вкарват въздух в предните спирачки. Тези отвори донякъде са подобни на огромните въздушни тунели, открити в задната част на Lotus Evija. Освен това се виждаме в Renault Le Mans Concept златни акценти, извит преден сплитер и една LED лента, простираща се от единия до другия край. Също така е невъзможно да не забележите как калниците на предните колела са почти толкова високи, колкото кабината.

Страничната част на превозното средство се откроява благодарение на златна металик разцветка и акценти с форма на пчелна пита. Отзад имаме огромна турбина (или може би вентилатор за генериране на принудителна сила), вертикални LED светлини на двете задни перки и изложени на показ компоненти по окачването. Златните акценти в горната част на концепта допълват поразителната визия.