mclaren p1

Когато Mclaren представи жокера си P1 през 2014 година, всички фенове бяха на мнение, че не би могъл да изглежда по-добре от това, което е. И тогава от Уокинг взривиха автомобилната атмосфера с P1 GTR, той беше отговорът на италианските червени модели XX – суперспортни автомобили, НЕлегални за ежедневна употреба. Техните собственици имат удоволствието да ги пилотират на няколко световно известни автомобилни писти, съпроводени от екип механици и инструктори, които също влизат в цената на колата.

mclaren p1 gtr
Някои от тези „дебели“ клиенти обаче са решили да превърнат своя McLaren P1 GTR в нещо повече… от обикновен Т-Рекс в по-мощната Годзила и то легализирайки я за движение по нормални пътища. Един от тези шедьоври в момента дори се продава.

Обявата на редкия P1 GTR идва от Амстердам и в нея се споменават някои от доработките, които тунинг фирма с име Lanzante Motorsport е извършила. Известният като P1 LM запазва своя 3.8-литров хибриден туин турбо двигател с мощност от 987 к.с. и в допълнение получава нови крила, седалки, пневматични крикове, прозорци и всичко останало позволяващо му да се движи по шосето.
mclaren p1
Сотбис предлагат един такъв екземпляр на търг, който е планиран за следващия месец в Италия, но ако сте нетърпеливи или не желаете да играете на наддаване, можете да приготвите 3.993 млн. евро (с данъците) и да подкарате този зловещ черен McLaren P1 GTR още сега.