Подивяла Toyota C-HR с 600 к.с.

C-HR R-Tuned

Едва ли Toyota C-HR изниква в съзнанието ви като бърз CUV. Едва ли бихте избрали нея, за да я превърнете в най-бързия.

Е, сега ще ви представим C-HR R-Tuned, която е толкова бърза, че от Toyota казват, че завърта обиколка на Willow Springs International Raceway за по-малко време от McLaren 650S Spider.

C-HR R-Tuned се подвизава на автомобилното изложение SEMA в момента. Toyota-та все още разполага с 4-цилиндров двигател и предно задвижване. Агрегатът обаче е подменен и от 2.0-литров е пораснал до 2.4-литров с Garrett турбина, надута до 1.6 бара. Модификациите включват ковани бутала и биели, всмукателен колектор от неръждаема стомана и изпускателен колектор Inconel. Подменени са пружините на клапаните.

Едва ли ще се учудите, че фабричната автоматична трансмисия на C-HR е подменена. Новата кутия е 5-степенна ръчка. Връзката с двигателя се осъществява чрез Centerforce съединител. Мощността пристига към предните колела посредством OS Giken Super Lock диференциал с ограничено приплъзване. Спирачките са разбира се Brembo с 4-бутални апарати.

Окачването на наточения CUV е регулируемо. Амортисьорите са с отделени маслени резервоари, пружините са спортни. Задният anti-roll bar може да се настройва в три варианта според карането.

Няма как задният спойлер да остане незабелязан в C-HR R-Tuned. Заедно с него външните промени са още преден сплитер и карбонов надупчен капак. Около 18-инчовите джанти са се намърдали 275/35R-18 Toyo Proxes RR гуми. 8-точков рол бар и 6-точкови колани пък запълват оголения интериор.

Резултатът от целия този тунинг са малко над 600 к.с. Едва 2.9 секунди отнема дисциплината до 100 км/ч. на малкия CUV. Това е 4 пъти по-бързо от времето на заводския модел. Той се справя за цели 11 секунди. И последното, което се оказва е, че C-HR R-Tuned завърта обиколка на Willow Springs International Raceway за 1м.:25.22сек. Това време е по-добро от редица доказани спортисти като McLaren 650S Spider, Nissan GT-R и Porsche 911 GT3 RS.