Рядко пишем за неща, различни от автомобили, но когато го правим, винаги материалът е интересен. В този случай ще ви покажем камион, като никой друг, който някога сте виждали.

Въпросната машина е притежание на каскадьора Майк Райън. Камионът няма нищо общо с нещо, излязло от някой завод, защото е вземал участие в Pikes Peak International Hill Climb. Цели 18 пъти, влекачът е летял нагоре към облаците. В най-новата си форма, той изтласква около 2400 к.с. и 5423 Nm въртящ момент. Тези цифри не означават само много мощ, но и истинско унищожение за гумите си.

Райън знае как се управляват бързи превозни средства. Той е работил във филми, включително Терминатор 2, Ден на независимостта, Rush Hour 3 и множество филми от франчайза Бързи и яростни.

Камионът включва редица интересни части, но една наистина се откроява. Това са спирачките с водно охлаждане. За да стане възможно най-лек, камионът включва части, изпълняващи множество функции. Например задните стоманени напречни елементи служат за воден резервоар и пръскат студена вода върху спирачките.

Щурият влекач на Райън има задно крило от Indy Champ автомобил от 90-те години на миналия век, което се издига във въздуха чрез огромни колони. Райън казва, че това крило произвежда 816 кг. притискателна сила при 130 км/ч., но отбелязва, че разреденият въздух на Pikes Peak оказва по-слабо влияние.