porsche 718 GTS

Ненадминатият успех на топ модела 911 на Porsche до такава степен завзе фокуса върху себе си, че почти забравихме съществуването на по-достъпния спортист в семейството 718, който съществува под имената Boxster и Cayman. Той вече е достъпен в GTS версия, предлагайки повече мощност, повече спорт и характерните за модификацията визуални детайли.

Двигател

Голяма част от почитателите на марката са на мнение, че при новото поколение на 718 липсва класическият звук на 6-цилиндровия боксерен двигател, който боботеше под капаците на Boxster и Cayman преди 2016-та година. Въпреки тези недоволства, щутгартският производител монтира в новото 718 GTS именно 2.5 литровия турбиниран 4-цилиндров двигател, който вече разполага с 361 к.с. благодарение на обновената всмукателна система и турбокомпресор.
Новата мощност е с 15 к.с. над тази на Porsche 718 S и с 35 к.с. повече от бившите 6-цилиндрови GTS версии на Boxster и Cayman.

718 GTS

Трансмисия

Както обикновено моделът ще се предлага базово с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а PDK трансмисията с двоен съединител ще бъде налична срещу доплащане и за двете Porsche-та 718 GTS. От компанията твърдят, че с помощта на PDK кутията спортните купета са способни да ускоряват от 0 до 100 км/ч за само 4.1 секунди, достигайки максималните 290 км/ч. Двойният съединител помага и за икономията на гориво, от Щутгарт твърдят, че средният разход на 718 GTS е 34.4, а околната среда ще страда с по 186 гр. CO2 на всеки километър.

Външен вид

Трите букви GTS винаги вървят ръка за ръка с някои отличителни визуални ощипвания, които са налични и в новата нискобюджетна спортна версия на Porsche. Това са ярко червеният цвят, контрастиращ с черните би-ксенонови фарове и 20-инчовите джанти. Задните светлини също са с тъмното оцветяване.

718 GTS

Екстри

В случай, че пожелаете да похарчите някой друг лев над базовата цена, ще имате възможност да избирате между екстри като пакета Sport Chrono, активното спортно окачване Porsche Active Suspension, което смъква колата с 10 мм, Porsche Torque Vectoring, включващ заден диференциал с ограничено приплъзване или предлаганите от алкантара спортен волан, подлакътници и централна конзола.

Цената за България на новите Porsche 718 GTS Boxster и Cayman все още не е известна, но във Великобритания тя е съответно 59 866 паунда и 61 727 паунда. Това е с 8 013 паунда над сумата, която ще трябва да заплатите за по-маломощните S модели.