Защитното движение на Кевин Магнусен срещу Шарл Леклерк в Гран при на Сузука предизвика известни дебати в управата на Формула 1 относно това до каква степен е адекватна видимостта зад болидите в подобни ситуации, особено когато се използва DRS системата.

Въпреки че през следващата година ще бъдат направени корекции на огледалата, камерите вече са предложени като алтернатива, която има за цел да увеличи видимостта още повече.

Според FIA, обаче, има три основни въпроса, които трябва да бъдат разгледани – първо: яркостта при различни метеорологични условия, дали да има опаковка в кабината или извън нея, както и опасения, че шофьорите трябва да прехвърлят фокуса си върху екрани, което променя зрителната им перспектива – проблем, който не съществува при традиционните огледала.

„Чарли Уайтинг каза, че може би кевин е осъден малко повече от нужното в момент на „горещина“ от случая“, каза Карлос Сайнц в интервю за „Автоспорт“.

„Също така осъзнаваме, че с огледалата, които имаме, не можем да видим зад нас, така че може би движението на Кевин е умишлено, но също така неправилно осъдено поради огледалата, което е нещо, което ми се е случвало и на мен преди време, така че няма да да го обвиняваме.“

формула 1

„Трябва да оставим вината настрани, за да помислим, че огледалата, които имаме сега, не са достатъчно добри за настоящите стандарти на Формула 1. Предложихме да се монтират камери и мисля, че ФИА ще разгледа идеята. “

В същото време Valtteri Bottas също коментира въпроса в полза на камерите, които заместват огледалата, като каза, че не вижда причина, поради която те няма да работят адекватно.

„Има много шосейни автомобили и други състезателни коли с различни умни технологии, включително огледала заменени с екрани и малки камери. Това е технологията днес. Формула 1 трябва да бъде водещият спорт за технологиите, така че съм сигурен, че това може да бъде направено и би било хубаво да се види „, добави финландецът.