x-class

Достъпният товарен модел на Mercedes носи моделното заглавие X-Class и както ви съобщихме още преди няколко месеца, той е построен на основите на Nissan Navara.

Цената му от 37 294 долара го определя като достоен конкурент в групата на Amarok и Hillux, като цифрата пред валутния знак ще варира в зависимост от нивото на оборудване, разделено в три категории – X-Class Pure, X-Class Progressive и X-Class Power. Изборът ви разбира се зависи от това за каква цел ще се използва всъдеходът.

Външният вид на немското „муле“ е повлиян от актуалните дизйнерски черти на марката, разкривайки огромна предна решетка с голяма емблема в средата, LED интегрирани дневни светлини, известна доза хром и разбира се неотлъчните за всеки пикап масивни ролбари и предпазни пластмасови облицовки около праговете и броните.

x-class
Товарното отделение е снабдено с осветление и 12-волтов контакт, а задната врата има възможност да се отвори на цели 180 градуса. Въпреки, че машината носи тризвездното луксозно лого, от компанията твърдят, че X-Class е напълно способен да върши мръсната работа, тъй като е снабден със солидна задна ос. Товароносимостта му е 1,1 тона (достатъчно да превози 17 барела бира), а също така е важно клиентите да знаят, че с този пикап могат да теглят до 3.5 тона товар, дори и на пресечен терен, поради завидния клиренс  от 202 мм (може да се увеличи на 222 с допълнително офроуд окачване).

Стартирайки продажбите, Mercedes X-Class ще бъде предложен с два четирицилиндрови мотора. X220d с 2.3 литров турбодизел, генериращ 165 к.с. и X250d модела с две турбини и 195 к.с. Компанията планира да лансира още две разновидности – X200 с 165 к.с. и  V6 задвижвания X350d с 258 к.с. и 500 нютонметра тяга.

x-class
В зависимост от избора, пикапът на Mercedes може да се екипира с 6 или 7 степенен автоматик. Задното предаване ще бъде налично на всички базови серии, а задвижването на четирите колела ще се получава срещу доплащане.

https://www.youtube.com/watch?v=7aGK4xW2jFM