Перфектна, непокътната Toyota Supra Turbo удря 6-цифрена сума

Supra

Toyota Supra A80 е преди всичко остаряваща спортна кола, която не се смята за най-рядката или най-ценната от колекционерите. Въпреки това, тя достига невиждани цени.

Ето например, тази съвършено чиста Supra от четвърто поколение се продава за над $ 100,000. Обявата е пусната в eBay и се отнася за Supra Twin Turbo от 1994 г., която е изминала само 10 909 мили (16,238 км). Цената? Цената е 124 900 долара.

Тази бяла Supra е в оригинално състояние – много важно нещо, което трябва да се има предвид, тъй като повечето бройки са паднали жертва на тунинга. Нека не забравяме, че японският спортен автомобил придоби огромната си слава, след като участва в първия филм „Бързи и яростни“, въпреки че тунерите се развихрят по модела още преди излизането на филма.

Този конкретен пример е имал един собственик в продължение на 25 години. Защо тогава той е изминал толкова малко километри? Ами, продавачът използва автомобила рядко и го съхранява „в среда с контролирана температура със свалени колела.” Собственикът твърди, че автомобилът е „толкова нов и оригинален, колкото в деня, в който е напуснал завода”. Това е чудесно, но и този начин на съхраняване води до проблеми, предимно свързани с гумените части.

Става дума за гумените компоненти като уплътнения и маркучи, които трябва да бъдат проверени и, ако е необходимо, заменени. Човек не трябва да е експерт, за да разбере, че след четвърт век дори при неползване, частите се износват.

Тази Supra 1994 идва с всички оригинални книги, стикери на прозорците, етикети и инструменти, все още в оригиналната си пластмасова торбичка. Ключовете все още разполагат с оригиналната гумена рекламна верига на дилъра на Toyota. Това е истинска капсула на времето.