Бившият пилот от Формула 1 Герард Бергер смята, че Паскал Верлайн е най-добрият заместник в отбора на новия световен шампион на Формула 1.

Мерцедес взе решението кокпита на Нико Розберг да бъде заемано от финландския пилот Валтери Ботас, след като немеца напусна шампионата непосредствено след спечелването на световната титла.

Бергер, който има тясни взаимоотношения с отбора на Ред Бул, твърди, че по-добрият избор за съотборник на Луис Хамилтън е младият немец Паскал Верлайн. Той е резерва на Мерцедес от 2014 г. и се представи чудесно в отбора на Мейнър през изминалия сезон. Според Бергер, ако му се даде шанс с по-мощния болид на Мерцедес, може да се очакват огромни успехи за отбора.

Бергер смята също, че Ботас не успя да доминира достатъчно над своя съотборник Маса, въпреки 85-те точки от крайното класиране срещу 53 на Маса.

„Аз държа Ботас на почит, той е бърз, отборен пилот е, доказал е себе си, но въпреки това не можа да унижи достатъчно Фелипе, за да заеме мястото до Хамилтън през следващия сезон“ казва Бергер.