Още по-обещаващото BMW M5 CS се доближава до производство

M5 CS

Не сме писали отдавна за BMW M5 CS и сякаш харкор моделът на германците се позабрави. Ето, че наскоро изплуваха шпионски снимки на прототипа, който чака да бъде натоварен на камион.

Вижда се само задната част на автомобила, но мощният седан е оборудван с по-голям заден спойлер и „M5 CS“ означение на багажника. Моделът също има матова боя и бронзови джанти, зад които надничат червени апарати на спирачната система.

M5 CS се базира на настоящото M5, а не на фейслифтовия вариант. Това е интересно, тъй като предполага, че той ще се задържи известно време.

Малко се знае за M5 CS, но моделът е планиран да бъде по-екстремен от M5 Competition. Ако M3 и M4 CS са някаква отправна точка, можем да очакваме преден сплитер от карбон, капак от същия материал и специална M спортна изпускателна система.

Мерките за намаляване на теглото трябва да продължат в кабината, тъй като M3 и M4 CS имаха олекотени панели на вратите и леки M спортни седалки. Можем също да очакваме кожа и алкантара, както и CS означения.

Другите ъпгрейди трябва да включват спортно окачване и подобрения по 4.4-литровия twin turbo V8 двигател. Няма информация за бъдещите числа, но автомобилът трябва да има повече мощност от M5 Competition, който предлага 617 к.с.

Слуховете предполагаха, че M5 CS може да дебютира с изцяло нов V8 двигател, но това изглежда малко вероятно, тъй като същият доклад предполагаше, че той ще е в разработка още 2-3 години. Като се има предвид, че автомобилът изглежда готов, не бихме се изненадали, ако дебютира след няколко месеца.