Още една Acura Integra Type R стигна баснословна цена

Integra Type R

Да, отново ще ви занимаем с Acura Integra Type R. Правим го поради две причини. Това е един от най-добрите автомобили с предно предаване, създавани някога и втората причина е цената. Цената, която е следствие на първото. Тя расте непрекъснато и този пример наскоро бе продаден за… $ 82 бона!

Тази 1997 Integra Type R имала само един собственик се отличава с изминати едва 1890, почти перфектно състояние и подръжка, заслужаваща адмирации. Ето защо цената е такава.

Разбира се, това е доста рядък автомобил за САЩ, тъй като само 320 броя са предвидени през тази година. Те са общо 3800 автомобила за целия четиригодишен цикъл, а феновете явно са готови да извадят сериозни суми за модел като този.

Integra Type R

Цветът е познатият Championship White, а интериорът идва с черни седалки от плат. Забележките по тази Integra Type R са минимални, като изключим малка драскотина на задната броня. Всички лепенки на модела са налице, фаровете са кристално чисти, а заводските 15-инчови джанти все още и отиват. Те са обути в гуми Bridgestone от 2004 г. – които, въпреки че са били използвани само за 1000 мили, трябва да бъдат заменени просто поради тяхната възраст.

Мощността се осигурява от 1,8-литров 4-цилиндров атмосферен агрегат, който се развърта до 8 400 об/мин. Мощността е 195 к.с. и 176 Nm въртящ момент, препращани към 5-степенна ръчна скоростна кутия. Обслужването на автомобила включва нови ремъци, водна помпа и обтегачи от миналия юли, заедно с регулиране на съединителя и смяна на маслото.

DC2 Integra Type R остави своя отпечатък в света на автомобилите като един от най-добрите със задвижване на предните колела. Моделът идва с подсилена консктрукция, диференциал с ограничено приплъзване, подобрено окачване и спирачки.

Японската модерна класика напоследък поскъпва с нечувани темпове и дали това е моментно или не, предстои да видим. Миналият юни, модел с 27 000 мили бе продаден за $ 65 500. Сега, когато се преминава границата от 80 000 долара, възможно ли е в близко бъдеще да видим цена, гонеща 100 000?