С достатъчно финансови средства, добри технически умения и знания на практика няма граница за развитие, когато говорим за тунинг на автомобили. Дори и възрастта на автомобила не е от значение в такъв случай – този VW Golf 2 го доказва.

Той е забелязан по време на драг състезанието Race1000 в Германия да прелита 804 метра за 17,37 сек., смайвайки публиката с максимална скорост от 285.44 км/ч. Със своите 950 к.с. този Golf Мк2 е на косъм да стъпи в територията на хиперавтомобилите от ранга на Koenigsegg, a въпросът, който ни вълнува най-много е какво се е случило с двигателя на този немец.

Собственикът не издава почти нищо по темата, а това което можем да констатираме само от външния вид на колата е присаденото турбо и 4х4 система. В купето, разбира се, се мяркат задължителните за спорта оскъден интериор със седалка тип корито, спортен волан и рол кейдж (предпазна клетка).

Достигането на 1000 к.с. не е лесна задача за никой, но това честно казано, не е най-доброто постижение с този модел VW. Бруталният Golf Мк2 на Boba-Motoring избива хиперкарове от ранга на Bugatti Veyron с умопомрачителните си 1233 к.с. Статията за него можете да прочетете ТУК.