Очаквано: VW ID R счупи рекорда и на Goodwood

ID R

Volkswagen счупи рекорда на Goodwood Festival of Speed ​​със своя електрически ID R със 671 к.с.

След успеха на Nurburgring, където постави най-бързата обиколка за електрически автомобил с време от 6.05.336 мин., ID R се справи с хълма на Goodwood за 41.18 сек. Рекордът за трасето в Съсекс не беше подобряван от 1999 г., когато Ник Хайдфелд зад волана на McLaren MP4/13 F1 зададе време от 41.6 сек.

ID R със 671 к.с. счупи рекорда на Pikes Peak миналата година, но се нуждаеше от тежки модификации, за да се справи с дългите прави и бързи завои на Nordschleife.

Модификациите включваха нов аеродинамичен пакет, вдъхновен от F1, който добавя ново задно крило, преработен преден сплитер и система за намаляване на съпротивлението (DRS), която намалява силата на притискане с до 20%. Промените в системата за управление на енергията помагат на колата да достигне максималната си скорост по-бързо, докато използва по-малко енергия от своите литиево-йонни батерии.

Пилотът Ромен Дюма, който печели 24-часовото състезание на Nurburgring четири пъти, свали рекорда на Nio EP9 с повече от 40 секунди на „Зеления Ад“. EP9 постави предишния рекорд за най-бърз електромобил през 2017 г. с време от 6:45.90.

Volkswagen обедини усилия със състезателния симулатор RaceRoom, за да позволи на играчите да се съревновават с рекорда от реалния свят. Виртуална версия на ID R е създадена с помощта на данни от оригиналния автомобил, а инженерите на VW Motorsport помагат за пресъздаването на реалистичния опит зад волана.