Очакваме нови модели от Maserati в Ню Йорк

Levante

Вместо да разкрие Levante GTS в Женева, Maserati предпочете да донесе Nerissimo Edition, като дава на луксозния SUV по-изтънчен външен вид, но нищо, което си струва да се спомене под капака.

Сега разбираме, че новият Levante GTS ще дебютира на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2018 г. и ще вмъкне в себе си V8 двигател с мощност от 550 к.с. Ако това не е достатъчно, моделът Levante Trofeo може да бъде представен точно до него, с още по-силен V8, с над 600 к.с.

Новият Levante GTS е на цена около 116 700 долара, докато Trofeo може да ви овътри с 128 800 долара, повече от Porsche Cayenne Turbo 2019.

От онова, което ни предоставят шпионските снимки, версията GTS ще се различава с по-големи въздушни отвори, отколкото редовния модел, подобрена аеродинамика, подобрено окачване, по-големи колела и спирачки, за да бъде всичко изрядно.

Що се отнася до модела Trofeo, малко вероятно е, че ще бъде толкова брутален, колкото GranTurismo MC Trofeo. Той от своя страна е снабден със състезателна изпускателна система, няма ABS, състезателно окачване и уникални колела. По-голямата мощност от GTS е повече от достатъчна, за да си спечели титлата флагмански модел, въпреки че няма да имаме нищо против да видим Levante с по-агресивен бодикит, като се замислим.

Автомобилното изложение в Ню Йорк през 2018 г. отваря портите за обществеността на 30 март, а за медиите на 28 март.