Официално Sauber стана Alfa Romeo Racing за сезон 2019

Alfa Romeo

Отборът на Alfa Romeo Sauber F1 ще се казва само Alfa Romeo Racing от следващия сезон. Това означава, че феновете ще трябва да се сбогуват с името Sauber, което се появи по пистите през 1993 година.

През 2019 г. болидите на италианците ще включват емблема на четирилистна детелина, която краси на някои от най-бързите модели на автомобилния производител от 1923 г. насам. Официалното представяне на новите болиди ще се състои на 18 февруари, първия ден от предсезонните тестове.

„За мен е удоволствие да съобщя, че ще влезем в Шампионата на Формула 2019 с името на екипа„ Alfa Romeo Racing ”. След инициирането на сътрудничеството с нашия спонсор Alfa Romeo през 2018 г., нашият екип постигна фантастичен напредък в техническо, търговско и спортно отношение,” заяви шефът на отбора на Alfa Romeo Racing, Фредерик Васьор.

Междувременно главният изпълнителен директор на FCA, Майк Манли добави, че „Alfa Romeo Racing е ново име с дълга история във Формула 1. Ние сме горди да си сътрудничим със Sauber, за да доведем традицията на техническо съвършенство на Alfa Romeo и италианското богатство до върха на автомобилния спорт. Не се заблуждавайте: с Кими Райконен и Антонио Джовинаци в пита и специалистите на Alfa Romeo и Sauber от другата страна, ние сме тук, за да се състезаваме.“

Миналата година, Sauber завърши на 8-мо място в класирането при конструкторите с общо 48 точки, само 4 точки от 7-мото място на Force India.