Вече над година и половина един от най-очакваните модели в пикап сектора, този на Jeep, се подвизава в Интернет пространството под името Scrambler. Американската компания, обаче, вчера тотално „скри топката“ на феновете като качи доста солидна галерия на бъдещия всъдеход, от която стана ясно, че дори и името няма да е Scrambler, а Gladiator.

Снимките стояха едва няколко часа на страницата на Fiat-Chrysler, но за щастие посетители изтеглили снимките преди да бъдат изтрити. Благодарение на тях можем да добием представа за това как ще изглежда пикапът подготвен за продажба през 2020 година.

jeep gladiator

Jeep Gladiator на практика е Wrаnagler с открита каросерия, като за момента го виждаме единствено с двойна кабина (duble cab). Дори моторът, с който колата ще се предлага стандартно е 3.6 литровия V6 мотор, работещ на бензин и предлагащ мощност от 285 к.с. и 350 Нм. Той ще може да се комбинира с 8 степенен автоматик или 6 степенна механична скоростна кутия. Тук е моментът да кажем, че пикапът ще бъде снабден и с мостове Dana 44, включващи преден и заден електронен блокаж, което силно подчертава думата ‘офроуд’, говорейки за модела.

Голямата новина е опционалният дизелов двигател познат от Grand Cherokee EcoDiesel. Обемът му е 3.0 литра, а въртящия момент, който доставя е 570 Нм за 240-те к.с.
Нещото, което никой конкурент обаче не предлага е откритият покрив. Jeep Gladiator на практика ще се окаже първият кабрио пикап от новото поколение. Базово автомобилът ще излиза с мек таван, но допълнително ще имате възможността да доплатите за два вида твърд покрив.

jeep gladiator

Информацията, която бе качена на сайта на производителя сочи, че Gladiator ще дърпа товар до 3450 к.г. (най-вероятно с дизеловия мотор), а в каросерията може да носите до 760 к.г.

gladiator