От Lamborghini ще ни изненадат с Aventador SV Jota с 800 к.с.

Aventador SV Jota

Lamborghini Aventador SV Jota беше хванат по време на тестове в Европа.

Независимо от това, че е облечен в камуфлаж, няма никакво съмнение, че това не е обикновения Aventador, тъй като моделът е оборудван с нова предна броня, аеродинамични странични прагове и леки колела, които са подобни на тези, използвани при Aventador LP750-4 Superveloce.

Като се движим по-назад, можем да видим големи странични въздухозаборници и отличително задно крило. Моделът също така има масивен дифузьор и вентилирана задна броня.

Lamborghini мълчи относно модела, но предишни доклади предполагат, че колата може да използва системата Aerodinamica Lamborghini Attiva, която се намира на Huracán Performante. Системата настройва аеродинамиката на автомобила така, че да увеличи съпротивлението за по-голяма стабилност или да го намали за по-бързо ускорение.

Докато Lamborghini съхранява подробностите в тайна, моделът се очаква да използва 6.5-литров V12 атмосферен двигател. Точните данни за производителността остават неясни, но докладите предполагат, че Jota може да има около 800 к.с. Това изглежда вероятно, тъй като Aventador SV Coupe има 750 к.с. и 690 Nm. Това дава възможност на автомобила да ускори от 0-100 км/ч. за 2.8 секунди и да достигне максимална скорост над 350 км/ч.

Като се има предвид фактът, че Jota ще стане най-екстремният Aventador, който някога е произвеждан, можем да очакваме, че лесно ще подобри числата на Superveloce. Разбира се, това все още не е станало факт.

Aventador SV Jota се очаква да бъде представен по-късно тази година и може да се появи на автомобилното изложение в Париж през октомври. Производството вероятно ще бъде изключително ограничено и няма да е изненадващо, ако всичките бройки вече са продадени.