Освеженото Peugeot 3008 ще предлага нов дизайн и хибридно задвижване

3008

Трудно е да се определи кой точно автомобил е заснет на тези снимки, но сякаш това изглежда да е фейслифта на бъдещото Peugeot 3008.

Peugeot също работи върху изцяло новото 2008, което се очаква да нарасне по размер и да споделя същата платформа с DS3 Crossback, така че първоначално човек може да се обърка. Прототипът на шпионските снимки обаче е твърде голям, за да бъде новото 2008.

Въпреки тежкия камуфлаж, обновеният 3008 се издава с характерния плосък капак и линиите на страничния прозорец и задните светлини – или това, което можем да видим от тях. Peugeot продължава да крие преработената предница с допълнителен камуфлаж, а задният край също изглежда значително променен; задните светлини сега са по-тънки, а задната врата изглежда по-изчистена.

Жълтите стикери и електрическият порт също разкриват, че този тестов автомобил разполага с хибридно задвижване. Peugeot вече разкри 3008 Hybrid4, който комбинира 1.6-литров турбо-4-цилиндров двигател със 197 к.с. с два електродвигателя за комбинирана мощност от 296 к.с.

Задвижването в Hybrid4 прави френския компактен кросоувър със задвижване на всички колела благодарение на монтирания отзад електромотор. Peugeot заяви, че plug-in хибридът ще пристигне на пазара в края на 2019 г., което ни кара да вярваме, че ще се появи заедно с модела за 2020 г.

Интериорът също се очаква да бъде подобрен по отношение на вградените функции, с по-бърза инфоразвлекателна система с повече възможности за свързване и преработен цифров инструментален панел. 3008 вече има едно от най-отличителните табла в сегмента, който френският автомобилен производител нарича „i-Cockpit“.

Очаква се Peugeot да разкрие подобреното 3008 някъде през втората половина на годината, като продажбите в Европа ще започнат скоро след това.