Няма как да сте безразлични при вида на Bentley EXP 100 GT Concept

EXP 100 GT

Bentley EXP 100 GT отпразнува своя дебют в САЩ на Седмицата на автомобилите в Монтерей. За да улови момента, компанията направи няколко уникални снимки на брега на океана.

Концепцията EXP 100 GT отбелязва стогодишния юбилей на британския производител. Тази година събитието на Монтерей мина под знамето на годишнината, тъй като марката беше представена от някои от най-емблематичните си машини.

Първо, концепцията беше представена в The Quail, Motorsports Gathering, преди да бъде преместена в Home Of Bentley и не на последно място, стана звезда в дизайнерския конкурс Pebble Beach Concours d’Elegance.

Доста модели на Bentley, сред които и стари и нови, можеха да бъдат разгледани по време на различните събития в и около Монтерей. 21 модела се пуснаха по пистата Lacena Seca Raceway като част от специален столетен парад. Сред тях бяха три 4,5-литрови машини от 1929 г., рекордьорът от Pikes Peak Bentley Continental GT и новият Continental GT V8.

Bentley не възнамерява да въвежда EXP 100 GT в производство и каза, че просто визуализира превозните средства, които компанията иска да направи в бъдеще. Външният вид ни наподобява малко на нов вид насекомо, но трябва да отбележим, че автомобилът е доста изящен. Съчетанието от елегантност и доста смели решения приковават вниманието веднага. Задвижването е поверено на четири електродвигателя с комбинирана мощ от 1340 к.с. и 1491 Nm.