Няма да повярвате какво са направили с тази стара Honda Civic

Honda Civic

Какво ли не няма по света, но това, което някой е сторил на трето поколение Honda Civic е впечатляващо. Вдъхновен от Renault 5 Turbo със средно разположен двигател, хор род майсторът Анди Барчек, поставя мотора зад седалките и раздува купето на малкия Civic.

Първият избран двигател е 2.5-литров V6 от Acura, който изисква много модификации, за да се побере зад седалките. Барчек е трябвало да отреже пода и да създаде тръбна рамка. Някои части са произведени ръчно, за да може автомобилът да се движи нормално. Резервоарът е преместен отпред, а радиаторът и спирачките са взети от Corvette.

След като проектът, базиран на Honda Civic е завършен, неговият създател се състезава по различни събития, като печели няколко награди. Колата в последствие е продадена, за да може Анди да започне друга модификация. Автомобилът променя собствениците си няколко пъти през годините, като в крайна сметка се озовава в ръцете на сегашния си притежател преди десетилетие. Човекът поддържа автомобила в перфектно състояние, както визуално, така и технически, като включително е сменил двигателя. Старият агрегат е заменен от Acura CL Type-S 3.2-литров V6, след като Барчек дава благословията си.

„Построих автомобила, за да се справи с още 100 конски сили и винаги трябваше да бъде стегната кола“, каза той. „Радвам се, че някой я е завършил по начина, по който трябваше аз да го направя.“

Когато Барчек все още е бил собственик на Civic, той обичаше да заблуждава хората, казвайки им, че това е таен проект на Honda за участие в Група B, и че само две бройки са били построени, като другата се намира в склад в Токио.

Това наистина би могло да е достоверна история, достойна за този стар японски хечбек. Видеото по-долу е пуснато от Forza Motorsport и е първи епизод от сериите „Along For The Ride“.