Едва ли някой собственик на Rolls-Royce Cullinan ще изкара мощния си SUV извън пътя. Въпреки това, ако някой иска да похаби 400 000 долара, може да разходи луксозния автомобил сред гората. Това не е просто повдигнат Phantom, въпреки споделянето на една и съща платформа.

Потъването в кал, трева, локви, хълмове и други изисква едно нещо: активиране на режим „Off-Road“ чрез бутон. След това автомобилът повдига купето си с 44 мм и започва да се грижи за всяка отделна настройка. Всичко, което шофьорът трябва да прави от този момент е да следи пътя отпред и отстрани, тъй като едва ли иска да надраска скъпата боя.

Пневматичното окачване непрекъснато променя настройките си и управлението на четирите колела спомага за прескачане на различни препятствия. Също така, нещо, което е голяма изненада за всеки е, че Cullinan е толкова тих извън пътя както и на него. Въпреки че е и доста голям, той не се чувства така.

TFLOffRoad имаха възможност да управляват Cullinan, обут с 22-инчови джанти и летни гуми през кал и локви, докато се запознава с някои от ключовите аспекти на автомобила от представител на Rolls-Royce. Любопитно е да се види как един от най-скъпите SUV-ове успява да се справи с всякакви препятствия.