Някои неща остават вечни: Lancia Stratos

Stratos

Два нови Stratos-а на Manifattura Automobili Torino’s (MAT) в момента са изложени на автомобилното изложение в Женева.

Първият от двата Lancia Stratos идва с класическата украска в бяло, червено и зелено на Alitalia, ярко жълти джанти и купчина от четири допълнителни светлини точно над предната решетка. Вдъхновеният от рали версията Stratos включва и жълти фарове и калобрани на задните гуми.

Що се отнася до втория New Stratos, той е решен в тъмно синьо със тънки състезателни ивици, преминаващи през капака, покрива и задницата.

Преди шоуто, MAT потвърдиха, че двете коли в Женева вече са продадени. Едната от тях се отправя към Германия, а другата към САЩ.

Stratos

Задвижването в новия спортист идва от 4.3-литровия атмосферен V8, който се среща във Ferrari 430 Scuderia. Този двигател предлага мощност от 540 к.с. и 519 Nm, и въпреки че 430 Scuderia е свързан единствено с полуавтоматична скоростна кутия, MAT предлагат и 6-степенна механична трансмисия.

Производството на модела ще бъде ограничено само до 25 единици в световен мащаб. Клиентите могат сами да си набавят агрегат от 430 Scuderia (или обикновено F430), или MAT ще им предостави един. Цената за този красив и ексклузивен спортен автомобил е феноменална – 500 000 евро.