Conciso

Ferrari Conciso от 1993 г. може би е един от най-малко познатите автомобили, произвеждани някога от италианския производител. За щастие, Джей Лено наскоро имаше възможността да го управлява и да ни даде представа за този рядък екземпляр.

Първото нещо, което трябва да се отбележи в Conciso е, че е един единствен. Няма друго Ferrari като него. Може би още по-вълнуващото за колата е, че е продадена само за € 109,250 на аукцион в Монако през 2018 г. на сегашния му собственик.

Този суперкар започва живота си като 328 GTS и се отличава с алуминиево купе, изработено от Бернд Михалак, производител на купета за Ferrari в Италия.

Михалак цели да създаде нещо уникално, така че той се лишава от всички панели и ги заменя с най-необходимото. Следователно, Conciso се отличава с изключително къси предни и задни надвеси, без врати и има миниатюрно предно стъкло. Според неговия собственик, теглото му е около 362 кг, което е по-малко от стандартното 328 GTS, което тежи цели 889 кг.

Задвижването на автомобила е стандартният 3.2-литров атмосферен V8 на 328, който доставя 270 к.с.

Преди колата да попадне в ръцете на сегашния му собственик, тя е била продадена на колекционер в Северна Америка, където е стояла до 1998 г. След това е придобита от белгийски колекционер, който я е държал в къщата си, докато не я продава на търг през 2018 г.