Нов VW Compact Pickup ще се появи до 2020 г.

Volkswagen

Volkswagen пусна първа скица на изцяло нова пикап концепция, която ще дебютира на автомобилното изложение в Сао Пауло на 6 ноември.

Наречен „необикновения пикап“, безименият модел обещава да комбинира най-доброто от пикапите и SUV-овете. Компанията не дава спецификации, но каза, че той ще има иновативна „многопроменлива товарна зона“, която може да бъде разширена чрез сгъване на задния панел на кабината.

Това е доста неясно, но звучи сякаш ще видим падаща задна стена, подобна на тази, която в стария Chevrolet Avalanche.

Пикапът е „градско ориентирано превозно средство“ и това предполага, че моделът ще бъде лайстайл пипак. Той ще се основава на платформата MQB и ще включва задвижване на четирите колела. Компанията потвърди, че моделът ще бъде разположен под Amarok.

Volkswagen пусна само една снимка на концепцията, но показва, че той ще има изразени линии, изпъкнали калници и обла задна част с високи стени. Можем да видим и дълги задни светлини, сребриста С-колона и къси релси на тавана.

Макар и да не е ясно дали по-голямата концепция Tanoak ще влезе в производство, Volkswagen потвърди, че този конкретен пикап ще бъде пуснат в Бразилия през 2020 г. Концернът каза, че моделът ще бъде „практически непроменен“ спрямо концепта и в крайна сметка може да бъде предложен и в „други региони на света“.