Нов Mercedes SL се очаква през 2021 г.

SL

Mercedes SL бе върхът на компанията, но моделът загуби част от блясъка си заради на любопитни дизайнерски решения и по-нови автомобили като AMG GT Roadster.

Продажбите постоянно намаляват през последните няколко години и компанията се надява да обърне тази тенденция, като въведе изцяло нов модел през 2021 година.

Не сме чували много за колата през последните няколко месеца, но Automobile казва, че Mercedes обсъжда в момента дали изцяло новият модел трябва да се превърне в екстензивен модел на AMG. Това би било голяма промяна, но в публикацията се казва, че може да има смисъл, тъй като колата се развива заедно със следващото поколение AMG GT, което се очаква през 2022 година.

Като се има предвид произхода на AMG, не е изненада, че SL ще бъде по-спортен от своя предшественик и ще приеме алуминиева конструкция, както и завиване на задните колела и активни стабилизатори. Можем да очакваме и опционално въздушно окачване и система за задвижване на четирите колела 4MATIC.

Въпреки по-спортните въведения, се очаква колата да има по-дълга база и две задни седалки. Докладът също така подсказва, че моделът няма да бъде изцяло спортен автомобил, тъй като тази роля вече е заета от AMG GT.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но вътрешен човек каза пред списанието да очакваме хиляди хибридни задвижвания, включително 3.0-литров 6-цилиндров двигателя с мощност от 435 к.с. и 4.0 литров V8 и турбо с мощност от 522 к.с. и 612 к.с. Има също слухове за plug-in хибриден вариант, който ще бъде адаптиран към последния двигател, както и електрически мотор, който развива 204 к.с. Това предполага моделът да произведе 800 к.с. и въртящ момент от 1000 Nm.