Новото Volvo V60 ще пристигне на Женева

V60

Ново поколение Volvo V60 ще бъде представено през март, на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., около 8 години след стартирането на производството на настоящия модел. То ще бъде последвано от S60 седан.

Autocar каза, че шведският премиум компактното комби вероятно ще бъде вдъхновено от по-големия V90, използвайки същата SPA платформа като останалите големи модели на марката.

Тестването вече е в ход, а Volvo V60 2019 вероятно ще сподели своите двигатели с XC60. Смята се, че семейството ще включва два 2.0-литрови 4-цилиндрови дизелови двигателя, заедно с най-малко един бензинов агрегат при стартиране.

Малък хибрид би се присъединил към тях, комбинирайки 1.5-литровия 3-цилиндров с електродвигател и батерия. Върхът в гамата ще бъде T8 PHEV с около 400 конски сили, за да се изправи срещу съперници като Audi S4 и Mercedes-AMG C43.

Купувачите ще могат да избират между три класа, наречени „Momentum“, „Inscription“ и „R-Design Pro“, като списъкът с оборудване е същия като при XC60.

Новото Volvo V60 ще бъде последвано през следващите месеци от S60 и двете ще започнат продажба или преди края на годината, или в началото на 2019 година.