Новото поколение Suzuki Jimny успя да завладее сърцата и умовете на любителите на off-road-а. За разлика от повечето SUV-ове, то всъщност е изградено върху отделено шаси, разполага с задвижване на всички колела, масивни оси, скоростна кутия с бавни скорости и почти всичко необходимо за превръщането му в малък офроудър.

Въпреки малките си размери, външният вид му придава мачо характер. Той е съчетан с практичен интериор, който идва с, ако не всичко, повечето неща, които очаквате в модерен автомобил. Имаме удобства като климатик, система за инфоразвлечение с интеграция на смартфон, сателитна навигация и камера за заден ход. Също така, Jimny може да превозва до четирима пътници, макар и не много от техния багаж, поради много малкия багажник.

Jimny започна да се утвърждава в офроуд средите, но дойде времето да се види, какво ще направи срещу славно име като Jeep Wrangler Overland. Имайте предвид, че Jeep-ът има повече от два пъти по-висока мощност, но е и два пъти по-скъп. Подобно на Suzuki, Wrangler е създаден за тежки терени, и единственото, от което се нуждаят и двата автомобила, са подходящи за всички терени гуми.

В прегледа, който предстои да видите, и двата модела идват със заводски гуми, но те се оказват повече от способни да пресекат терен от чакъл, кал, коловози и скали. Jimny имаше тенденция да отлепя някое и друго колело в определени моменти, но се оказа, че отново е сериозен претендент на по-големите 4×4 машини. Но дали е наистина достоен, за да го предпочетете? Вижте във видеото.