Новото Renault Clio ще дебютира на 28-ми януари

Clio

Renault се подготвя да представи преработеното Clio следващата седмица и компанията пусна ново видео, което ни дава няколко идеи за предстоящия модел.

Както виждате, петото поколение Clio ще има еволюционна решетка с голяма емблема на Renault. Тя се намира над малък отвор с черни акценти.

Страните на хечбека очевидно ще имат познатите хромирани елементи с вградено лого на Clio. Моделът ще получи и доста стилна каросерия.

Голяма част от видеото на тийзъра е посветено на интериора и изглежда, че новото Clio ще има по-луксозна кабина от своя предшественик. Забележителните акценти включват нов волан, стилни седалки в два цвята и тапицирано табло.

Въпреки че видеото не е много разкриващо, предишни шпионски снимки показват, че хечбекът ще има еволюционен дизайн, който веднага ще бъде разпознаваем. Прототипите са силно замаскирани, но изглежда, че производственият модел ще има по-тънки фарове, по-спортна линия на покрива и познатия профил, който ще включва скрити дръжки на задните врати. Отзад имаме по-спортна задна броня и изцяло нов багажник.

Renault не казва много за модела, но ще се основава на платформата CMF-B, която трябва да бъде споделена със следващото поколение Captur. Моделът се предлага и с асортимент от бензинови и дизелови двигатели. Можем също така да очакваме хибридни и plug-in варианти, както и нов Clio RS, който би могъл да използва по-слаба версия на турбо 1.8-литровия 4-цилиндров двигател от Megane RS, който развива 276 к.с. въртящ момент от 390 Nm.

https://twitter.com/Groupe_Renault/status/1088783602920366081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1088783602920366081&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2019%2F01%2Fnew-renault-clio-teased-debuts-january-28th%2F