Новото Porsche 935 не спира да ни впечатлява

935

Новото Porsche 935 изглежда превъзходно на снимки. Въпреки това, заснет по време на фестивала на скоростта в Goodwood, пистовият автомобил ще ви накара да се влюбите още повече в него.

Новото Porsche 935 бе разкрито към края на септември миналата година, но тъй като доставките още не са започнали, не сме виждали суперкара, базиран на GT2 RS в действие. Ще кажем, че автомобилът е забележителен, особено в украска на Martini, както е в този случай.

Porsche ще построи само 77 броя за новия 935 Clubsport. Всеки от тях се задвижва от 3.8-литровия twin-turbo боксерен 6-цилиндров двигател от 911 GT2 RS, доставяйки 690 к.с. Той е свързан със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, която изпраща мощността към задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване, оптимизиран за състезания.

Всички външни панели по каросерията на автомобила са изработени от полимер, подсилен с карбон, което означава, че автомобилът тежи само 1380 кг. Те са направени по поръчка, но някои части са заимствани от каталога за части на Porsche, а именно светлините, които идват от прототипа Porsche 919 Hybrid LMP1.

Porsche 935 Clubsport не е евтин. Всъщност, той струва 701,948 евро. Това може да изглежда много, особено на фона на цената на GT2 RS. Въпреки това, ограничените бройки струват скъпо и това е поредно потвърждение.