Новото Peugeot 508 се разкри преди Женева

508

Няколко снимки на Peugeot 508 се появиха в мрежата преди дебюта на автомобила на автомобилното изложение в Женева.

Публикувани от Namasce и Motofilm, изображенията показват, че моделът ще възприеме по-стилен и по-престижен дизайн.

Отпред, виждаме позната решетка, която е заобиколена от тънки фарове и това, което изглежда като LED дневни светлини. Автомобилът също така има полегато предно стъкло, спортни линии и стилен покрив, което придава на модела купе-подобен вид.

Отзад багажник се спуска остро и е интегрирал заден спойлер. Моделът има тънки задни светлини и хромирана двойна изпускателна система при GT варианта.

Говорейки за последния, 508 GT изглежда се отличава с уникална решетка, по-спортни прагове и специални алуминиеви джанти. Моделът също има черни капаци на огледалата и черно стъкло.

Външният вид няма да спечели всички, но кабината изглежда направо луксозна. Веднъж седнали зад уникалния волан, шофьорите ще бъдат заобиколени от кожена тапицерия и дървена облицовка. Автомобилът разполага и с цифров инструментален клъстер, високотехнологична система за инфоразвлечения и аудиосистема Focal. Други забележителни акценти включват LED амбиентно осветление и отличително табло с тънки отвори.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но в доклада се предполага, че моделът ще се предлага с 1.5 и 2.0-литрови дизелови двигатели BlueHDi, както и с асортимент от бензинови опции. Може да има и хибриден модел, който произвежда до 300 к.с.