Новото BMW X4M ще разполага с 450 к.с.

X4M

Клиентите на BMW M3 и M4, които искат производителност, но и повече пространство и по-висока позиция на шофиране като в кросоувър, скоро ще имат мечтания автомобил: BMW X4M.

Заловен на високоскоростни тестове на пистата Nurburgring в Германия, изглежда, че X4M е снабден с дръзки и агресивни панели по купето, задължителни за всеки M модел.

Този прототип очевидно е с броня, която отразява другите M модели на BMW и е снабден с четири кръгли изпускателни тръби. В допълнение, малък спойлер е прикрепен към задната част на тавана, подчертан от две гърбици. Промените в предната част изглеждат ограничени до нова броня и увеличени отвори за всмукване на въздух.

BMW вече има мощна версия на X4 за шоурумите, а именно X4 M40i. Този модел разполага с 3.0-литров TwinPower Turbo 6-цилиндров двигател с 360 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Това е достатъчно, за да изстреля автомобила до 100 км/ч. за 4.8 секунди.

X4M ще бъде една крачка напред. Мощността ще бъде осигурена от новия S58 3.0-литров 6-цилиндров двигател на марката, снабден с чифт турбокомпресори. Този двигател ще бъде в състояние да доставя най-малко 450 к.с. към всички четири колела чрез автоматична скоростна кутия и времето до 100 км/ч. ще бъде в ниския 4-секунден диапазон.

Стартирането на модела се очаква през втората половина на тази година.