bmw m4 gt4

Ако случайно в момента търсите да закупите GT4 автомобил, изборът ви се увеличава с още един модел – BMW M4 GT4. Дългочаканото купе заема място редом до останалите спортни представители на Porsche, AMG и McLaren.

Определено новото M4 GT4 изглежда доста по-…спокойно отколкото скиците, които бяха представени първоначално, но въпреки това едва ли бихте го сбъркали с шосеен модел. Най-малкото заради множеството сплитери, престилки, заден дифузьор и разбира се характерното за всеки увжаващ себе си GT участник огромно задно крило.

m4 gt4
Всичко това се допълва от спортна изпускателна система, врати от въглеродни влакна, както и седалка, педали и спирачки взети директно от M6 GT3. Скоростната кутия DCT и двигателя са от стандартното M4, а предния капак от GTS. Споменавайки мотора, трябва да припомним, че това е добре познатият 3.0-литров туин турбо шестак, генериращ агресивните 431 к.с. Трансмисията пък е с два съединителя и 7-скорости, като в случая е специално настроена според нуждите за пистово каране.

m4 gt4m4 gt4
Подобрената спирачна система на BMW M4 GT4 използва 390 милиметрови предни дискове и 355 милиметрови задни предоставени от AP Racing. Амортисьорите са на признатата фирма Ohlins, диференциала е с ограничено приплъзване, а за да изтрае 24 часовото състезание за издръжливост, колата е снабдена със 125 литров резервоар.

bmw m4 gt4
Автомобилът все още е в предпроизводствени изпитания на Нордшлайфе и 24-те часа на Дубай, но въпреки това M4 GT4 е обявен за продажба за частните отбори. Цената и е 169 000 евро с ДДС – колкото един чисто нов GTS.

Е, ако се интересувате от един такъв мега спортен екземпляр мейлът, който ви трябва е: [email protected]