Новото Audi RS7 Sportback гони съвършенството

RS7 Sportback

Audi все още не са показали официално новото RS7 Sportback, но автомобилът изгря редом до RS6 Avant на автомобилното изложение във Франкфурт.

Последният продукт на Audi Sport приковава вниманието с огромната си решетка, оформена като пчелна пита и като цяло предната броня, излъчваща много агресия. Калниците са по-широки отпред и отзад, за да поберат по-големите колела, праговете също получават внимание, а задната броня е доминирана от огромен дифузьор, подобно на RS6. Разбира се, там са и традиционните овални накрайници.

Всъщност новото Audi RS7 Sportback е с 40 мм по-широко от своите братя. То държи да бъде различавано от нормалните A7. Не че някой би го объркал предвид цялата агресия и драма, която струи от модела, но все пак от Audi държат да подчертаят. Поради тази причина, джантите са стандартно 21 инча, но винаги можете да си изберете и 22…

Мощността, както се очакваше, идва от същия 4-литров V8 двигател с две турбини, като при RS6, което означава мощност от 592 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. 8-степенната автоматична трансмисия е отговорна за изпращането на мощността към четирите колела.

100 км/ч. се достигат за 3.6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Ако джобовете ви са по-дълбоки, а те би трябвало да са, щом можете да си позволите RS7, имате шанс и за още по-висока скорост. 280 или 305 км/ч. са ви опциите, като всичко зависи от жаждата ви за скорост.

Силовият агрегат е комбиниран с 48-волтова хибридна система, а клиентите могат да изберат завиване и на четирите колела. Quattro задвижването изпраща до 85 процента от въртящия момент към задната ос. На всичкото отгоре е добавен и нов спортен диференциал, който допълнително изостря нещата.

Новото RS7 Sportback се предлага с въздушно окачване, а RS Sport окачването идва след доплащане. Както при RS6 Avant, имаме два нови конфигурируеми режима – RS1 и RS2. Те изцяло се съобразяват с предпочитанията на шофьорите.