rs7

Все по-често по германските пътища се забелязват тежко замаскирани прототипи на новото Audi RS7. Въпреки сериозните опити на Инглощатци да маскират „звяра“, то той трудно би обегнал на напористите фотографи. Ето и малко подробности около петвратото спортно купе.

Audi RS7 ще ползва добре познатият агрегат – 4.0TFSI, който можем да намерим и в новото Porsche Panamera Turbo S, както и във черешката на VAG SUV-овете – Lamborghini Urus. Мощността, с която разполага е 605к.с. или с 8 повече от най-върховата версия на предшественика – Audi RS7 Performance.

Както вероятно ви е известно, мощността ще се предава към четирите гуми посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия и торсен диференциал. Освен всичко това, новото Audi RS7 ще бъде и с 80 килограма по-леко от сегашното. Очаква се ускорението до 100 км/ч. да се случва за 3.5 секунди, а максималната скорост да бъде софтуерно ограничена на 305 км/ч.

Преди дебюта на Audi RS7 немците ще представят Audi S7. То вместо досегашния V8-ак ще ползва 2.9-литровия агрегат от Audi RS4 с мощност от 450к.с. С точно толкова разполагаша и предшествника, но V6-ака е значително по-лек от 4-литровия агрегат, така че S7 със сигурност ще впечатли от към представяне!