Новото Audi RS4 Avant е перфектната семейна кола

RS4 Avant

Когато си мислите за семеен автомобил, обикновено се сещате за нещо като Volvo XC90 или Mercedes-Benz GLS. Audi RS4 Avant обаче остава по-назад. Защо ли?

Защото то е прекалено агресивно и изобщо не излъчва спокойствие и желание да го карате само до работа. Но все пак това е един от най-добрите избори да возите семейството си. Новото Audi RS4 Avant ще се появи в Европа в началото на 2018 г. и изобщо няма да отстъпва по мощ.

Новото суперкомби от Инголщат носи в себе си 2.9-литров twin-turbo V6, който вече видяхме в RS5 Coupe, и произвежда 443 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. Ускорението до 100 км/ч. се осъществява за едва 4.1 сек. Максималната му скорост е 250 км/ч., но с RS dynamic пакета тя достига 280 км/ч. Доста впечатляващо за семеен автомобил.

Цялата мощ на RS4 Avant се разпределя към четирите колела посредством 8 – степенна Tiptronic автоматична скоростна кутия. Също така можете да си изберете и спортен заден диференциал. Той разделя въртящия момент между колелата на задния мост и дава възможност на автомобила да се насочва още по-директно в завои и осигурява много по-стабилна посока.

Стандартният пакет в RS4 предлага спортно окачване, което снишава модела със 7 мм. спрямо A4 Avant. Обновената Drive Select система също е включена. Нейната функция е да следи качеството на шофирането. Тя анализира двигателя, трансмисията, управлението (опция) , амортисьорите (опция) и спортния диференциал, ако сте избрали да ги добавите.  Допълнителните екстри включват Dynamic Ride Control, керамични спирачки и по-спортно управление.

Audi споделят, че са черпили вдъхновение от Quattro IMSA GTO от 90-те години със 710 к.с. Това обяснява огромните отвори за охлаждане и карбоновите елементи. Задните калници са доста по-раздути, а в задната броня е интегриран дифузьор. Овални накрайници на ауспуха и спойлер на тавана допълват агресивния вид.

Въпреки мощността и външния вид, автомобилът е съвсем подходящ за семейно пътуване. Пространството отзад е предостатъчно, а спортните седалки и волан чудесно се вписват с екстериора. Воланът може да бъде поръчан в карбон и алуминий, ако си доплатите. Виртуалният кокпит е стандартен и на дисплея показва Audi Sport графики. Цената на модела ще стартира от €79,800, но изглежда, че американският пазар за момента е отрязан.