Audi RS 6 Avant е тук, дами и господа! Новото свръх мощно и бързо комби на германците дебютира и трябва да признаем, изглежда фантастично!

Моделът ще дебютира във Франкфурт, но първо нека хвърлим поглед върху числата. 2020 RS 6 Avant разполага с 4-литров V8 с две турбини, който произвежда 592 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Предаването на цялата тази мощ минава през 8-степенна автоматична трансмисия, за да стигне до четирите колела посредством quattro системата. Това позволява време до 100 км/ч. за умопомрачителните 3.6 сек. и максимална скорост от 250 км/ч. Разбира се, ограничена!

Говорейки за производителността, комбито се предлага със специално адаптивно въздушно окачване и спортен диференциал, който ще подобри пъргавината в завой чрез активно разпределяне на въртящия момент между всяко от задните колела.

Кормилната система също е получила внимание. Тя е значително по-отзивчива при увеличаване на ъгъла, като по този начин, казват от Инголщат, ще се подобри обратната връзка с шофьора. Клиентите ще могат да поръчат и RS спортно окачване с динамично управление.

RS6 ще има шест различни режима, включително автоматичен, комфорт, динамичен и ефективен. Това не е твърде необичайно, но RS 6 Avant разполага с два уникални режима, наречени RS1 и RS2. Те ще могат да се конфигурират индивидуално и ще могат да бъдат избирани чрез натискане на RS бутона за на волана.

Рецепта за най-бързия практичен автомобил

Откъм дизайна, моделът следва A6 и S6 Avant. Промените обаче са забележителни, отличаващи и запечатващи в съзнанието ни RS от доста по-улегналите комбита.

RS 6 Avant

Започвайки отпред, RS 6 сякаш крещи „Хей, вижте ме!“ чрез единичната си гигантска решетка с гланцирана черна мрежа, като пчелна пита. Забелязва се и доста насечен капак, огромни странични отвори, които могат да погълнат гълъб и сребрист сплитер.

Спортният стил продължава по-назад, тъй като RS 6 Avant има агресивни странични прагове и заден спойлер. Зад огромните джанти се крият достойни спирачки от въглерод керамика. Други забележителни дизайнерски белези включват двойната изпускателна система и уникалната задна броня с интегриран дифузор.

Audi не споделя много за интериора, но кабината до голяма степен се пренася от стандартния модел. В резултат на това собствениците ще намерят 12,3-инчов дигитален инструментален панел, 10,1-инчова система за инфоразвлечение и 8,6-инчов долен дисплей.

RS 6 Avant

Въпреки че кабината е разпознаваема моментално, забелязват се доста специфични за RS докосвания. Очаквано виждаме спортни седалки и плосък волан. Карбонът пък преобладава по таблото, педалите са от алуминий, а надпис quattro грее гордо от страната на пасажера. Освен това Audi потвърди, че дигиталният клъстер има специфични за RS дисплеи, които „предоставят информация за налягането в гумите, въртящия момент, мощността, температурата на маслото, налягането на турбините, времена за обиколка, измерване на ускорението и g сили“

Вероятно ще научим повече за RS 6 Avant на автомобилното изложение във Франкфурт, но Audi потвърди, че моделът ще се предлага и в Америка. Това е новост за комбито, а управляващият директор на Audi Sport GmbH Оливер Хофман смята, че този ход има „огромен потенциал“.