A7 Sportback

Новото A7 Sportback има за цел да предложи по-стилна алтернатива от обикновен седан, визирайки A6. Но моделът се отличава и с висока практичност и съвременни технологии.

Дизайнът е типичен за Audi, което означава, че формите са ни познати, но в същото време A7 успява да изглежда по-свежо и по-изчистено от предшественика си. Широката решетка се допълва прекрасно с новите LED фарове, а задницата изглежда доста впечатляваща.

Отвътре получавате най-новите технологии от Audi, включително новата система за инфоразвлечениее MMI с двоен екран, заедно с най-новия виртуален кокпит. Със сгънати задни седалки можете да си позволите доста багаж предвид формата на флагмана.

В A7 се предлагат 39 помощни системи за водача, разделени в три пакета: Park Assist, City Assist и Tour Assist. С всички екстри купето на Audi ще се появи с пет радарни сензора, лазерни скенери, предна камера, четири 360-градусови камери и 12 ултразвукови сензора.

Всички налични двигатели, както бензинови, така и дизелови, са свързани с новата 48-волтова електрическа архитектура, правейки модела лек хибрид. 55 TFSI моделът получават 3.0-литров V6 с 340 к.с. и въртящ момент от 500 Nm, докато дизеловите модели са оборудвани с 3.0-литров V6 TDI с мощност от 227 к.с. и 500 Nm или 282 к.с. и 620 Nm.

Всички версии изпращат мощта към четирите колела чрез системата Quattro на Audi и разполагат с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Дотук изглежда, че Audi A7 Sportback е чудесен GT автомобил, както германският производител беше обещал? Дали е така, вижте във видеоклипа по-долу.