Новото Audi A6 Allroad показа повече детайли

A6 Allroad

Audi A6 продължава да расте, тъй като шпионски фотографи заснеха първите снимки на новия A6 Allroad.

Основавайки се на A6 Avant, Allroad има познат дизайн, но е оборудван с асортимент от стилистични характеристики, които го отличават от традиционното комби. Колата е силно маскирана, можем да забележим пластмасови детайли и уникални странични прагове. Също така се вижда повишена височина и модифицирана задна броня, която е частично скрита от ремаркето зад прототипа.

Допълнителни промени в дизайна са трудно забележими, но изглежда, че Allroad ще има уникална решетка с шест вертикални хромирани линии. Промяната е сравнително малка, но отразява предишния A6 Allroad, който също използваше вертикални линии, за да се отличи от A6 Avant.

Кабината се очаква до голяма степен да бъде пренесена от стандартния модел. В резултат на това можем да очакваме високотехнологичен интериор с 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, 10,1-инчова системи за инфоразвлечение и 8,6-инчов долен дисплей за климатичен контрол.

Комбито не е офроуд машина, но ще предложи доста място за багаж. Ако A6 Avant е някакъв показател, можем да очакваме, че моделът ще може да побере до 1680 литра багаж, когато задните седалки са сгънати.

Опциите на двигателя ще бъдат пренесени от A6 Avant, а моделът ще се предлага изключително с Quattro система за задвижване на четирите колела. Спецификациите остават непотвърдени, но комбито трябва да се предлага с 3.0-литров TFSI V6 с турбокомпресор, който развива 335 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Трябва да има 3.0-литров TDI V6 двигател с 282 к.с. и въртящ момент от 620 Nm.