Запознайте се с новото Audi A1. То ще бъде по-просторно и далеч по-технологично напреднало от прешественика си.

Дебютът на най-малкия модел в Audi гамата се очаква да е през 2019 година. А1 – цата е изграденa върху платформата MQB A0, подобно на други модели от VAG групата, например последният VW Polo. Това означава, че калинката ще е с по-голямо междуосие от предшественика си и с подобрена здравина, благодарение на калената стомана и алуминиевата конструкция, върху която е изградена A1-цата.

За нещастие на любителите на супер малки двуврати хечбеци , новото А1 ще се предлага единствено в Sportback вариант или иначе казано с 5 врати. Това се дължи на слабите продажби на двувратите А1-ци от първия модел.

Носят се слухове, че мъникът ще прилича изключително много на умален вариант на Audi A3. Нещо на което сме склонни да вярваме, ако съдим по шпионските снимки, които изтекоха в интернет пространството.

Очаква се Audi A1 да получи някои от най-новите системи на концерна. Например полуавтономна технология, Wi-fi hotspot (все пак моделът се кара предимно от представители на нежния пол, а как дамите без бърз интернет ще могат да бъдат актуални в Instagram),а можи би дори и 12.3 инчов TFT virtual Cockpit дисплей, глезотийка, която със сигурност ще се доплаща.

Вече е известно, че новото А1 ще разполага с 3 и 4 цилиндрови бензинови мотори, както и с поне един дизелов агрегат. Очаква се пък „най-лютата“ версия – S1 да бъде задвижвана от хибриден двигател в комбинация с Quattro.

Все още не е ясно, дали най-накрая ще станем свидетли и на Audi RS1, но определно стискаме палци.