duster 2018

Следващото поколение на малкият SUV Renault Duster беше хванат от шпионски обектив по време на тестове покрит изцяло в камуфлаж. Моделът се радва на изключително големи продажби от самото си начало, а очакванията са те да нарастнат още повече с лансирането на новата генерация през 2018г.

Бъдещият SUV вероятно ще използв платформата Renault-Nissan CMF-B или сегашната B0/Logan в зависимост от региона, в който ще се предлага. Въпреки, че външният вид и интериора на новия Duster са старателно скрити, ние вече знаем някои подробности за тях.
Предните и задните светлини ще претърпят кардинални промени в дизайна си, също както и предния капак и броня. Ще бъдат налични и нови алуминиеви джанти.

duster
Очаква се освен 5-местна вече да се предлага и 7-местна кабина, която ако евентуално стане реалност, то това ще се случи чак през 2019г. За сега няма официално потвърждение от френската компания. Това, което можем да допълним е, че на арматурното табло е вероятно да се появи нова информационно развлекателна система със сензорен екран и актуални приложения за свързаност.

duster
Освен известният 1.5 литров dCi и 1.6-литров дизелов мотор, към двигателната гама на новият Duster ще се присъедини нов 1.2-литров турбо бензинов двигател, чиято пазарна цел ще бъде нарастващия интерес към малолитражните бензинови мотори в Индия.