Нови снимки на BMW 8-Series преди дебюта

8-Series

Производствената версия на BMW 8-Series е готова и се очаква да дебютира на 24 часа на Льо Ман утре. Въпреки това, изтекоха снимки на модела, които разкриват цялостния му дизайн. Той не се е отдалечил много от първоначалната концепция.

Разбира се, решетката не е толкова масивна, а фаровете не са толкова елегантни, но тези промени са очаквани. Що се отнася до задницата, тя почти прилича на агресивната задница на концепта.

Баварският автомобилен производител се готви да се състезава в Льо Ман с два нови M8 GTE автомобила. Що се отнася до обикновената 8-Series, на страницата си във Facebook, BMW просто заявява: „Новата BMW 8-Seeries ще дойде тази вечер“ – което означава, че сме само на няколко часа от премиерата.

Вероятно сте забелязали означенията M850i ​​xDrive отзад, което означава, че под капака е разположен 4.4-литров V8 двигател, произвеждащ 530 к.с. и 750 Nm. Tова е с 68 к.с. и 100 Nm повече, отколкото в старото 650i.

С наличната xDrive система за задвижване на четирите колела е сигурно, че M850i ​​може да ускори до 100 км/ч. за по-малко от 4 секунди, дори и за 3,5 секунди.

Според лидера на проекта Маркус Флаш, новата 8-Series е разработена от M8 GTE и е проектирана за удоволствие от шофирането, като същевременно е достатъчно комфортна, за да се превърне в отлична „евридейка“.

Характеристиките включват активно управление, активен заден диференциал, активна стабилизираща система и система за завиване е на всички колела за по-голяма маневреност.

Изображението на изцяло новата кабина се появи онлайн в началото на миналия месец, показвайки цифров инструментален клъстер, както и широкоекранен дисплей за инфоразвлечение, който очакваме да намери пътя си в фейслифт 7-Series и предстоящото X7.

Интереснен е също фактът, че BMW предпочита физическите бутони, когато става въпрос за интериора на автомобила.

Засега няма как да разберем дали флагманът M8 ще се присъедини към M850i ​​по време на премиерата. В края на краищата BMW ще пусне 8-Series не само с няколко избора на двигател, но Coupe-то ще бъде последвано от Cabriolet и версия с четири врати Gran Coupe.