Новият VW Golf Mk8 бе уловен по време на снимки

Golf

Осмото поколение Volkswagen Golf бе щракнато без никакъв камуфлаж по време на неотдавнашна рекламна фотосесия за автомобила.

Изображенията бяха публикувани на Instagram страницата на _adrianmay. Те показват Golf Mk8, боядисан в същия цвят като последните прототипи и потвърждават, че многото визуализации на новия модел са са оказали верни.

Най-съществената промяна са новите задни светлини, които със сигурност са по-агресивни от тези на изходящия модел. Освен това можем да видим хромирани акценти около ауспуха и два хоризонтални отражателя от двете страни на регистрационния номер. Налична е само една снимка с ниска разделителна способност на предницата на новия Golf, но тя разкрива нови фарове и ревизирана решетка между тях.

Отвъд външните модификации, интериорът на новия VW Golf също ще бъде значително надграден спрямо сегашния автомобил. Например ще има изцяло дигитален инструментален клъстер и голям сензорен екран за инфоразвлекателната система. Новият Golf ще поддържа и актуализации, което ще накара VW да гарантира, че софтуерът на автомобила остава безопасен за кибератаки. В резултат на това, той е доста сложен. Новият автомобил има 100 милиона реда код, срещу 10 милиона, необходими за модела отпреди 10 години.

Първоначално се очакваше Volkswagen да представи Mk8 Golf на септемврийското автомобилно изложение във Франкфурт, но се предполага, че този старт е отменен до октомври, а производството трябва да започне през септември.