Новият VW Golf GTI TCR ще е по-прецизен и остър от всеки друг Golf

Golf GTI TCR

Като най-бързият и мощен Golf GTI, произвеждан някога, TCR със сигурност ще е интригуващо предложение за потенциалните клиенти.

Запълвайки празнината между Golf GTI Performance и Golf R, TCR предлага 286 к.с. при 5,400-6,400 оборота в минута и 380 Nm въртящ момент, който постоянно се предлага от 1950 до 5300 об/мин.

Свързан със 7-степенната автоматична DSG кутия с двоен съединител, 2.0-литровият 4-цилиндров турбо двигател позволява на GTI TCR да достигне 100 км/ч. за 5,6 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. или 260 км/ч. ако искате още малко адреналин.

Това са впечатляващи данни за Golf с предно задвижване и те със сигурност ще привлекат доста клиенти. Но какво е чувството зад волана на Golf GTI TCR? Получаваме първия отговор от Autogefuhl, които тестваха модела, както на пистата, така и по обществените пътища, по време на събитие в Португалия.

От видеоклиповете на Autogefuhl ще научим почти всичко, което трябва да знаем за топ версията на GTI. Преминавайки към впечатленията от шофирането, Golf GTI TCR се оказва остър и прецизен на пистата – със сигурност много по-остър от Golf GTI Performance и дори Golf R.

Изненадващо за автомобил на предно, рецензентът казва, че няма много недозавиване, тъй като GTI TCR разполага със заключващ се преден диференциал. В резултат на това колата има много голямо сцепление, а полусликовите гуми допринасят за това и на пистата. Хубавото в GTI TCR, вдъхновен от моторните спортове, е, че когато му се насладите на пистата, той става удобен и практичен хечбек като всяка друга кола.